Когато гладенето е удоволствие…

МОДА, FASHION, KENSOL, LAVANDER, LIFESTYLE, LOOK, OUTFITS

24.04.2019

В днешния пост те очакват няколко бързи съвета как да гладим с лекота някои по-специфични дрехи и малко ревю на най-мощния уред с парогенератор на Philips, който ме накара отново да заобичам да „въртя“ ютията. През последния месец, откакто използвам ютията с парогенератор, като че ли отново ми се върна страстта към гладенето. Аз гладя всеки ден от 10 години, т.е. откакто имам деца, преди това го правех веднъж в седмицата. Започнах да
гладя с удоволствие, когато родих първото си дете, много се стараех всичко да бъде чисто и дезинфекцирано. Някои от вас знаят, че аз гладя абсолютно всичко от спално бельо, през интимно бельо, чак до пердета и завеси. Единствените артикули, които не минават под ютията ми са чорапите, може би защото винаги
се крият някъде под диваните. Цялата тази рутина през годините допринесе за изхабяване желанието и любовта ми към дейността с ютията. С годините разбрах, че с уреда за гладене не трябва да се правят компромиси и че той играе важна роля, както за добре изглеждащите дрехи, така и в изпитването на удоволствие при самия процес на гладене.

Ютията с паренгенератор PerfectCare Elite  Plus е “интелигентен” уред от ново поколение, който предоставя интересни функции за по-лесно и бързо гладене с наистина добри резултати, затова днес ще те запозная с някои негови много полезни и удобни функции, които наистина накараха отново да си върне желанието ми за ежедневно гладене.За 10 години съм сменила 3 различни по дизайн, марка и функционалност ютии. И така разбрах три неща:
1. Тежестта има значение!
2. Всяка материя се глади на различна температура.
3. Без силна пара – не може да има перфектно изгладена дреха.

Най-големият проблем лично за мен, когато гладя е точната преценка за правилната температурата на ютията спрямо тъканта и по-конкретно на по-деликатните материи като коприна, дантела, лен. През годините имам няколко съсипани любими дрехи, заради които вече много внимавам с температурата на ютията. Интересен факт е, че PerfectCare Elite Plus няма никакви копчета и настройки за температура, тъй като притежава технология OptimalТemp, с която се гладят различни тъкани, без настройки на температурата и без изгаряния. Уредът е толкова умен, че сам преценя материята и регулира температурата спрямо нея. Направо си е плашещо, нали? Ютията с парогенератор изглежда много футуристично и голяма като обем, но всъщност самата ютия е изключително лека, може би, най-леката такава предлагана на пазара, но въпреки това глади дрехите без практически никакво усилие. Тя притежава вграден, интелигентен сензор DinamiQ , който е ултра модерен и чрез него се улавя всяко движение на ръката, т. е. уредът разбира кога ръката ни се движи и кога не, и така автоматично подава пара при гладене.

Както споменах по-горе, парата при гладене на тъкани играе ключова роля. Без пара няма как една риза или ръб на панталон да бъдат добре изгладени. Никога!
Много ми допада фактът, че с тази ютия мога да гладя и вертикално, например, плисирани поли, рокли от дантела и връхни дрехи, които са трудни за изглаждане на дъска, тъй като имат части от тях, до които трудно се достига. Така дори само с парата може да се освежават пердета, костюми, тренчове и поли.
Много приятна изненада за всяка майка е наличието на система за заключване на ютията с парогенератор. Това позволява свобода на движенията ни и така дори децата да тичат около нас, няма опасност да се изгорят и наранят.
Повече за уреда и неговите функции, може да намерите ТУК.

Малки хитринки за приятно гладене:

*Винаги, когато започвам да гладя, си пускам плейлиста с любими песни. Това ме кара да потъвам в музиката и по-неусетно да протича целият процес на гладене.
*Обичам дрехите на децата ми да ухаят на природа, на аромат от природата (за техните дрехи рядко използвам ароматизатор/омекотител), затова моята малка хитринка е да поставя в контейнера за вода на парогенератора няколко капки етерично масло от лавандула, роза или портокал. Така чрез парата пренасям аромата върху дрехите. Много свежест и нежен аромат остава по дрехите, а едновременно с това си правя и ароматерапия от парата в стаята.
*Ризите са една от най-трудните за гладене дрехи, за да си спестя време и да направя прави ръбове, аз закопчавам всички копчета отпред и тогава започвам да я гладя.
* За непредвидено гладене сутрин на единична дреха вертикалното гладене на закачалка е супер практично, а такава възможност дава парогенераторът.

Ти как поддържаш дрехите си? Гладиш ли изобщо? Има ли материия или определена дреха, която ти е трудна за “третиране и изправяне” ?

*Публикацията е в партньорство с PHILIPS.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
-->
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This