Пролетна сутрин в Sasa


Днес пак вали. Нищо ново, но вече започва да ми омръзва присъствието на пролетен дъжд. В китайската митология дъждът е активното небесно начало, основа на всяко проявление. Там дъждът принадлежи на Ин (женския, отрицателен и пасивен принцип). Точно затова го приемам по-скоро като женско проявление и не ме дразни, защото прочиства, както въздуха, така и мислите.
Въпреки мократа сутрин, денят започва приятно, а това ми стига да бъда в добро настроение.  Закуска навън (в кафене, ресторант) е рядкост в последните месеци, затова се наслаждавам напълно на тaзи сутрин, в сърцето на София. 

Ако попитате жител на Япония кое е най-важното хранене за деня, той веднага ще ви отговори „закуската“. Добрата закуска зарежда с енергия за цял ден, особено ако в нея е включен шоколад. 


Когато навън вали, обичам да бъда сама вкъщи или с компания на уютно и приятно място. Този ден е един от онези, в които времето не е с мен, но пък мястото е винаги любимо, а компанията повече от желана.
След ранно блогърско събитие с приятелка блогърка Нина от Ninahaveheart.com решаваме да се отбием в Sasa Asian Pub и да хапнем нещо сладичко в комбинация с кофеин. Отваряйки десертното меню, забелязвам че има нови попълнения сред предложенията за десерти, а моята любима червена торта вече я няма.
Десертите са моята страст. А тези с шоколад са любимите ми. Трудно ми е да ги избягвам дори на улицата… Поръчваме най-новия десерт – Саса кейк с малини и шоколад, който  е в така обичания от азиатците червен цвят. Тези от вас, които са посещавали азиатски ресторанти и конкретно Саса, най-вероятно са обърнали внимание на цветовата палитра от визуални и вкусови предложения в интериора и менюто им. 

Цветовете несъмнено притежават своя собствена изразителност и влияние върху сетивата и настроението на човек. Един цвят и неговите нюанси се откроява и доминира сред всички в азиатския свят – това е червеният. В азиатските култури този цвят е на почит и предизвиква усещане за радост, енер­гия, емоционалност, сила, топлота и възбуда .. За китайците, например, цветът на щастието е червеният. Този цвят също така означава вярност и смелост, както и подпомага поддържането на доброто здраве. Китайците вярват, че винаги е добре да имате нещо в червен цвят със себе си или около себе си (като интериор). В край­­ния Изток червеното е цвят на живота и е символ за благоприличие. В Япония червения цвят се носи изключително само от жените като символ на добросърдечност и щастие.
Именно като символ на красота, величие и щастие е използван червеният цвят в интериора тук.

Една от причините да обичам  пролетта толкова много е изобилието на плодове, които тя ни носи. Пролетта е сезонът на ягодите, а тази година преоткрих вкуса им, благодарение на нестандартното им представяне в Sasa Asian PubОбновеното им меню със сигурност ще ви накара да мечтаете в пролетни цветове! Любимите ми “неща” винаги са в червен цвят! И храната в менюто на Sasa не прави изключение! Новият вкусен десерт с дъх на малини е малка експлозия от вкусове и аромати, а свежите кофеинови напитки дават сили за цял ден.

Ако минавате през центъра и дъждът е намокрил освен дрехите и мислите ви, влезте на приятно, уютно и пълно с положителна “дзен” енергия място, където да “подсушите” сетивата си с кафе лате напитка, а защо не и с вкусна азиатска храна.
Приятели, през следващите шест дни може да се впуснете в кулинарно приключение, тъй като от вчера (07 май ) стартира Sofia Restaurant Week.
Sofia Restaurant Week е седмичен фестивал на разнообразните ресторанти с качествена храна в София. През тази една седмица, участващите ресторанти предлагат три степенно меню за фиксирана цена от 25 лева, без включени напитки. Ресторантите са избрани не само заради доброто качество на храната, която те предлагат, а и качеството на обслужването и добрия интериор.
Ако желаете да се впуснете в кулинарно приключение, под знака на азиатската кулинария и култура, не пропускайте да си резервирате обяд или вечеря в Sasa Asian Pub Paradise или Sasa Asian Pub Radisson, които са част от селектираните ресторанти на  Sofia Restaurant Week. Предлаганите менюта може да видите ТУК  и ТУК.

Снимки : Ninahaveheart + лични
Локация: Sasa Asian Pub Radisson

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
-->
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This