Нощна грижа с Vichy Slow

Нощна грижа с Vichy Slow

29.05.2018

”Когато забавим оборотите получаваме повече удоволствие, спокойствие и смисъл в живота си. Това ни прави по-щастливи, здрави и продуктивни. Храним се по-добре, работим по-добре, обичаме по-добре – правим всичко по-ефективно и му се наслаждаваме повече.”  Карл Оноре

Човек премине ли една определена възраст, започва да се търси все по-упорито и да открива много неща, които харесва и не харесва в себе си и  в начина си на живот. Така идва момент, в който трябва да спре да слага спирачки на емоциите си и да продължи, харесвайки се на първо място.

Започнах годината с обещание да бъда по-отговорна към здравето, физиката, емоциите и външния си вид. Споделяла съм много пъти, че въпреки, че се чувствам щастлива и уверена като майка, не съм свръхуверена жена. Надявам се новият режим, който се опитвам да си въведа с по-лека храна, повече сън, каране на колело, често ходене пеш и прилагане на нужната козметика, да ми помогне да се почувствам положително заредена и по-добре в кожата си. Забързаното ежедневие често не ми позволява да обръщам достатъчно внимание на храната и ритуалите за красота, въпреки че най-вероятно, няма да ми повярвате. Миналата година често гладувах и в резултат на това, кожата  на тялото и лицето ми леко започна да увисва… И така, започнах съвсем нов режим на хранене, динамика и грижа за кожата. Към този момент имам и своите слаби моменти, разбира се, но като цяло се опитвам да се придържам към програмата, която се опитвам да си изградя.

Когато имам възможност да отделя време за плуване, колело или сутрешна лека закуска, която ми помага да се заредя с енергия и удоволствие, се чувствам силна и позитивно настроена. А вечерта си оставям повече време за грижата за кожата. Тогава се тонизирам и релаксирам с нощна терапия за лице и тяло (в зависимост от нуждите на кожата).

Днес ще споделя впечатленията си от един много интересен продукт на Vichy за нощна грижа от серията Slow Âge, който аз използвам често и сутрин като маска, макар да е нощен крем, докато пия кафето си. Кремовете на Vichy бяха първите козметични продукти, които започнах да използвам върху кожата на лицето си след като разбрах, че съм бременна с първото си дете и затова съм много сантиментална към този бранд. До миналата година най-любимата ми серия на марката бе Idealia, но след като цяло лято използвах дневния флуид Vichy Slow Âge, започнах да променям предпочитанията си в превес на Slow Âge линията и идеята, която тя носи. Серията е предназначена за ускоряване процеса на възстановяване на кожата, както през деня, така и през нощта.

Vichy Slow Âge насочва вниманието ни към факта, че е налице еволюция в грижата за кожата – спокоен живот на бавни обороти. Иновативната философия за младостта, която представя бранда посредством продуктовата линия  Slow Âge  е свързана с различен и комплексен поглед към живота. Новата грижа за кожата повелява да правим нещата бавно и с правилното темпо, за да имаме добри резултати както психически, така и чисто физически. Преследването на моментални резултати отстъпват място на новата идеология – инвестицията в бъдещето на една по-красива и млада кожа.

“Slow Âge помага на кожата ни да води по-спокоен живот”.

Нощната грижа Vichy Slow Âge  е предназначена за жени, които искат да коригират появилите се вече признаци на стареене на кожата: бръчки, сивкав тен, загуба на еластичност. Да спомогнат регенерацията на кожата от ежедневните агресори и да я поглезят.

Кремът е предназначен за детоксикация на кожата през нощта като в същото време я насища с кислород, за да съживи свежестта и красотата и. Харесва ми, че гел текстурата на продукта е много лека и при нанасяне буквално се топи в кожата. Цветът на крема изглежда необичайно и напомня малко за билковите хендмейд кремове, които бабите ни са правили едно време.

Във формулата на продукта са комбинирани ресвератрол, известен със способността си да стимулира клетъчния обмен и антиоксиданти като байкилин, който подобрява функцията за обновяване на бариерата на кожата и спомага за хиперпигментацията, свързана със стареенето, като същевременно поддържа оптимална хидратация в кожата.

При нанасяне не забелязвам усещане за лепкавост, тъй като имам суха кожа и много бързо попива в нея. Кремът леко оцветява кожата поради необичайния си цвят, но
това не създава никакъв дискомфорт.
Ароматът му също напомня на билки и е много приятен и лек като за лека нощ.

Впечатленията ми за крема са само положителни, той идеално хидратира и подхранва кожата и не предизвиква зачервяване. Сутрин кожата изглежда мека и отпочинала.

Начин на приложение:

Vichy Slow Âge Night Fresh Cream & Mask може да се използва по два начина: като крем и като маска. Аз я използвам и по двете направления, но по-често като крем за нощна грижа. Обикновено нощният крем се използва точно преди лягане, но аз го прилагам няколко часа преди да заспя, когато почистя лицето си и преди да започна да приготвям децата за нощния им ритуал, за да му осигуря време да се поеме от кожата и тя да се настрои към него.

Кремът се нанася всяка вечер като крем за лице и веднъж седмично в тънък слой като 10-минутна маска. Тази маска е прекрасно да се използва и сутрин, докато пиете кафето си, ако не сте си доспали, например, така кожата бързо се събужда и изглежда по-свежа.

С тази нощна грижа кожата видимо се обновява и появата на фини линии се намалява за по-млада и здраво изглеждаща кожа.

 *Публикацията е в партньорство с Vichy

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
-->
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This