When i travel……

When i travel……

13.02.2019

 

В началото на тази година се очертава да попътувам (за кратко) до няколко различни и непосещавани от мен дестинации в Европа. Така се вълнувам, че започнах да планирам какво ще взема със себе си на всяка една от тях. Когато става въпрос за опаковане на багаж, всеки има различен подход и метод за това. Аз винаги мъкна много неща, но вече достигнах до извода, че колкото повече неща нося, толкова по-малко от тях използвам. Преди година бях попаднала на статия, в която се казваше, че всъщност за едно пътуване от 3-4 дни са ни необходими и напълно достатъчни само 16 неща, артикула, елемента. Не си спомням какви артикули включваше класацията от статията, но сега ще се опитам да Ви покажа какво нося аз в ръчния си багаж (ако той е единственият, който ме придружава на пътуването).

Най-важният елемент от багажа ми е дамската чанта, с която пътувам. Винаги избирам тя да бъде обемна и с по-големи размери, за да може в нея да се поберат поне още две по-малки чанти и несесер с бюти продукти, както и  iPhone, слушалки, тефтер/дневник. Единствената удобна чанта, която използвам за пътуване със самолет може да видите в предходен блог пост ТУК.

Kомбинирането на дрехи и така известното напластяване са водещи при избора ми на дрехи и аксесоари. Хубаво е артикулите в куфара да стават както за през деня, така и за вечерни срещи, например. Важна е и цветовата композиция на дрехите. Изборът ми в повечето случаи се ограничава до 3-4 цвята, които да се комбинират хармонично помежду си. Винаги избирам два пъти повече тениски, блузи, пуловери, отколкото дънки, панталони, поли. Те определено са по-лесни за съчетаване и инспирират повече комбинации (поне при мен е така). Обожавам тениски с принт и надписи. Съчетават се лесно с всяка долна дреха, а и са устойчиви за наслояване с риза, жилетка, пуловер. Предпочитам да имам най-много от тях, поне 4 броя. Напоследък започнах да харесвам саката и задължително прибирам в куфара едно карирано и едно в черен цвят. Към тях прибавям 1 жилетка, 1 по-дебел пуловер и 1 риза. Напълно достатъчни са дори и за по-официален повод. Симпатичен суитчър, винаги. Силно препоръчвам да инвестирате в такава дреха, защото е много практична, комбинативна и удобна. Дънките в син нюанс са must-have. Карето в червени цветове тази зима ми е толкова любим акцент в тоалета, че няма как да пропусна да добавя карирания панталон от H&M. С нарастване на възрастта започвам да откривам ползите от това да нося аксесоари, така че едно кепе и един мек шал са задължителни и абсолютно достатъчни за този сезон. Без значение как планирам да пътувам, винаги го правя с най-удобните си дрехи и обувки. Тъй като кожените ми кубинки са моите най-удобни обувки и най-обемни, ги изкарвам от куфара, а там намират място бели кецовете (абсолютно задължителни) и любимият модел обувки на нюйоркчанките ала “Гучи”…

Нося всичките си козметични продукти в 2  несесера (разделени на продукти за баня и бюти продукти), ако пътуването е кратко, защото на летищата никак не обичат да виждат много течности в пликовете. Последният път, когато пътувах от Париж за България ми направиха обстойна проверка на багажа, точно заради големия брой бюти продукти, които носех. Беше едно много неприятно изживяване, защото всяко шише се отваряше, миришеше и т.н. Направо изтръпнах, когато ми взеха новия аромат на Dior, който след минути ми върнаха….

Бюти продуктите, които с любов нося винаги със себе си при пътувания са:

– гланц за устни Dior

– спрей за лице Esthederm с размери за пътуване

-няколко хидратиращи продукта… За да редуцирам багажа максимално, когато пътувам за кратко винаги предпочитам да нося хидратиращ продукт пред анти-ейдж такъв. Наскоро посетих салон за красота, в който ме увериха, че не е толкова важно да използвам постоянно анти-ейдж грижа за кожата, а да давам на кожата си колкото се може повече хидратация, от която до голяма степен зависи как изглежда и как старее кожата. Хидратиращите продукти са леки, нанасят се по-бързо, освежават кожата през целия ден и аз лично ги използвам като база за грим. Такъв продукт е гел бустерът Mineral 89 на Vichy. Често го нанасям освен като първа стъпка в ежедневния си бюти ритуал, а и като основа, защото текстурата му чудесно спомага за равномерното покритие на продуктите, както и за по-здрав вид на кожа през деня. Препоръчително е такъв продукт да присъства във всяка дамска чанта, защото може многократно през деня да се поставя на лицето, когато има нужда, разбира се. За освежаване след полет, наприме, е страхотен трик. Ако искате да разберете повече за свойствата на Mineral 89, надникнете в блог публикацията посветена на него ТУК.

– Дезодорант. Той е необходим след часове в самолет!

– Повече от един аромат не ми е необходим. Старая се за различни дестинации да нося със себе си различен парфюм, защото ароматите имат способността да запечатват спомени, моменти, преживявания, а аз предпочитам за всяко място да ми напомня определена марка и аромат.

И накрая винаги нося книжка, която в повечето случаи зачитам само в самолета, но пак действа като вид мини разтоварване и почивка от мобилните устройства…

*Ad

 

 


 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
-->
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This